Как се застройват пълнени чушки?
gotvach.bg»Съвети»Как се застройват пълнени чушки?

Как се застройват пълнени чушки?

Пълнените чушки са едно от традиционните български ястия. Любими са на голяма част от населението. Малко хора не обичат тази вкусотия. Разбира се, наред с любимите ни пълнени чушки с бял сос, можем да опитаме и чушки, пълнени с яйца по румънски, както и традиционните за Бъдни вечер пълнени сухи чушки с бял боб.

Мнозина описват аромата на пълнените чушки като несравним, а ние можем само да се съгласим с тях.

Чушките за пълнене могат да бъдат сушени или пресни. Те могат да се напълнят с кайма и ориз, само с ориз, сирене и яйца, с лук и ориз, с боб, със зеленчуци, месо и всякакви други ароматни плънки за чушки.

Технологията за приготвянето име сравнително проста. Приготвя се плънката, пълнят се чушките с една от изброените смеси и се редят в тава. Долива се малко вода и се запичат до готовност във фурната на 180 - 200 градуса. След това се заливат със сос или се застройват.

Рецептите за пълнени чушки са много и различни. Всяка домакиня има своя си рецепта за пълнени чушки, както и всяка си има своя тайна как се застройват пълнени чушки.

Застройката за пълнените чушки може да се направи по няколко начина. Ето и най-предпочитаните начини за застройка на пълнени чушки.

Една кофичка кисело мляко се разбива с 4 - 5 яйца. Към тях се прибавя сол и черен пипер на вкус. В тиган се загрява малко масло и към него при непрекъснато бъркане се прибавят разбитите яйца с киселото мляко.

След като се загрее, се прибавя три супени лъжици брашно. Бърка се постоянно, като сместа не бива да кипва. Когато се сгъсти, се излива при пълнените чушки с кайма или месо. Не се допича допълнително.

Пълнените чушки с кайма могат да се застроят и само с кисело мляко и яйца. Яйцата се разбиват с киселото мляко и се изливат върху чушките. След това са запичат във фурната.

Може да застроите пълнените чушки и със сос Бешамел. Този сос е подходящ за всички видове пълнени чушки. Сос Бешамел се приготвя отделно и се залива върху чушките. След това се запичат за десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати