gotvach.bg»Съвети»Как и защо се киснат свинските бъбреци?

Как и защо се киснат свинските бъбреци?

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
651112k
Как и защо се киснат свинските бъбреци?

Свинските бъбреци имат особена миризма, която се дължи на факта, че те са орган, натоварен със задачата да отвежда от организма отпадъчните вещества. Именно заради това не са предпочитано ястие от всеки.

Но онези, които не харесват бъбреците, просто не са попаднали на точната рецепта за свински бъбреци.

Наред с безспорните си кулинарни качества, свинските бъбреци съдържат големи количества желязо, витамин С, витамин Е,калий, натрий, хлор, фосфор, олово, мед, магнезий, цинк и витамин В.

Опитните готвачи знаят как и защо се киснат свинските бъбреци. Това се прави основно, за да се отстрани тази неприятна миризма, както и за да се окрехкоти самото месо.

Свинските бъбреци се киснат се в различни маринати. Преди обаче да се накиснат в каквато и да е марината, те трябва да се почистят от ципите, уретри, тлъстина и всичко излишно.

В зависимост от рецептата, свинските бъбреци могат да се киснат във вода с оцет, прясно мляко, чиста вода и т.н.

Сред най-разпространеният сред кулинарите начини за киснене на свински бъбреци е този в смес от червено вино и оцет. Свинските бъбреци се киснат в дълбок съд. В този съд се сипва 100 мл червено вино и 50 мл оцет. Допълва се и вода, колкото да покрие бъбреците. Така накиснати бъбреци престояват от два до два часа и половина, а може и повече.

Друг вариант за киснене на бъбреците е във вода с оцет. Бъбреците се почистват много добре и се режат на две, за да придобият формата на пеперуда. След това се накисват във вода, колкото да ги покрие и се сипва оцет на око - около 3-4 с.л. В тази марината се киснат минимум за 4 часа.

Има още много начини за отстраняване на лошата миризма от свинските бъбреци. След като са престояли в избраната марината, от специфичната миризма няма да има и помен и те ще са готови да се приготвят по много начини. Ние ви препоръчваме да опитате нашите свински бъбреци с вино и праз или неустоимите бъбреци в гювече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати