Как да познаем дали кашкавалът е истински?

Как да познаем дали кашкавалът е истински?
Снимка: gotvach.bg

На българския пазар продължават да се предлага кашкавал, който е със съмнително качество. Става все по-трудно да познаем кой кашкавал е истински, направен само от мляко и кой е менте, пълен с различни видове хидрогенирани мазнини и палмово масло.

В търговските вериги има голямо разнообразие от марки и видове кашкавал.

Употребата на некачествен кашкавал дори може да е опасна за здравето на човек. Поради тази причина трябва много да се внимава какъв кашкавал купуваме.

Истинският кашкавал може да се разпознае по следните неща. Качественият кашкавал при рязане той не се размазва по ножа, той не се рони.

Добре узрелият истински кашкавал не трябва да е много мек, нито прекалено жълт. Кашкавалът трябва да е с един цвят, а не на ивици. Истинският кашкавал има гладка повърхност и при печене истинският кашкавал хваща коричка, а не се разтича.

Мнозина смятат, че качественият кашкавал е по-скъп, но това отдавна не е показател за качество. Има десетки видове кашкавал, които се продават на висока цена, но не са качествени. Със сигурност обаче кашкавал, произведен от мляко и чакан поне 2 месеца да узрее до готовност, няма как да се предлага на ниска цена.

Въпреки всичко изброено дотук пак може да се заблудите, че един кашкавал е истински. Имитациите вече са много трудно различими.

Не бива да подлагаме здравето си под въпрос, чрез употребата на кашкавал, който не е истински. Внимавайте много и употребявайте само марки, които сте изпитали и на които имате доверие.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати