Как се почиства петно от червено вино?

Как се почиства петно от червено вино?
Снимка: gotvach.bg

Петното от червено вино върху любимата дреха е истинска неприятност. За да не се наложи да се разделите с нея, ви предлагаме няколко съвета.

Един от най-изпитаните методи е използването на готварска сол. Обилно поръсете петното със сол, изчакайте да се абсорбира и отстранете останалата сол. Отново поръсете, докато солта не премахне разлятото вино. Важно условие е да премахвате солта, когато изсъхне.

Друг метод е използването на бяло вино. Колкото и странно да ви звучи, сипете малко бяло вино върху петното и изчакайте малко. След това с малко сапунена вода и кърпа отстранете петното.

Ако дрехата ви е бяла, използвайте кислородна вода, която сте смесили с малко течен прах. Все пак трябва да сте внимателни, защото кислородната вода има избелващ ефект и може да съсипете облеклото ви.

Друг вариант е да използвате малко лимонов сок върху петното, а отгоре да поръсите достатъчно дебел пласт сол. След това отстранете и ако е необходимо повторете отново.

Може да опитате и с малко топла вода и силен препарат за пране. Който и метод да изберете, трябва да действате бързо, за да не засъхне петното, защото тогава отстраняването му може да е много трудно и дори невъзможно.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати