Кога се слага пудра захар върху кекс?

Кога се слага пудра захар върху кекс?

Добрият готвач може да превърне дори обикновения кекс в истинско произведение на изкуството. Това може да постигне не само като използва любимата ни рецепта за пухкав ябълков кекс, но и като го поръси с пудра захар.

Пудра захар може да се сложи върху кекс, които не е със заливка, не е сиропиран тип реване и няма някаква друга глазура. Ограничението е наложено, защото, ако кексът е мокър, ще попие захарта, ще я разтопи и ще се изгуби търсеният ефект.

Може да се сложипудра захар върху кекс едва когато, след изпичане, той е напълно изстинал и няма опасност топлият сладкиш да разтопи и попие захарта. За да е по- красиво, е добре кексът да се сложи в чинията, в която ще се поднесе, и чак тогава пудрата захар да се поръси.

След като вече уточнихме кога се слага пудра захар върху кекс, трябва да кажем и как. Пудрата захар не се изсипва директно върху кекса. Той се поръсва с нея с помощтаа на мъничко сито или цедка. По този начин пудрата захар се разпределя равномерно.

Поръсването на кекса с пудра захар се прави преди той да се поднесе и нареже.

Не е добра идея да се нареже и сложи в чиния кексът, след което да се поръси, просто няма да красиво. Но ако парчетата са добре нарязани и подредени, то тогава също може да се поръсят с пудра захар.

Също така, когато се поръсва кексът, трябва да се внимава да не се сложи прекалено много пудра захар, защото по този начин няма да се подсили, а ще се влоши вкусът на кекса. Другата причина да не прекаляваме с пудрата захар е, че рискувате при вземане на парченце от кекса, всичко наоколо да се изцапа с фин бял прах.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати