Gotvach.bg»Съвети»Как се правят пуканки в тенджера?

Как се правят пуканки в тенджера?

Как се правят пуканки в тенджера?

Спокойно можем да прекръстим съвета как се правят пуканки в тенджера на Как се правят най-вкусните пуканки. Всъщност, ако сте от онези любители пуканките, отдавна сте се отказали отпуканки в микровълновата и знаете не един, а поне 5 начина за правене на пуканки в тенджера. Ние ще ви покажем най-изпитаният.

Първото и едно от най-важните неща за направата на страхотни пуканки в тенджера е самата царевица да е качествена. Изберете си едри и чисти зрънца, ако нямате домашна царевица.

Тенджерата в която ще правите пуканките е добре да е с двойно дъно или поне не от най-тънкия материал, иначе пуканките ще залепнат и ще изгорят. Ако тенджерата е с незалепващо покритие, е още по- добре.

Ето и самия начин на приготвяне.

Слагаме суха тенджерата на котлона, наливаме олио, колкото да покрие дъното и включваме котлона, но не на максимална степен. Ако котлонът има степени от 1 до 4, то то пуканките ще направим на 3-та степен.

Огънят не трябва да е прекалено силен, нито твърде слаб. След като олиото загрее, може да пробваме като пуснем едно зрънце в тенджерата и ако се разпука малко след пускането му олиото е готово, сипваме с ръка толкова зрънца царевица, колкото да покрият дъното на тенджерата, като те трябва да са на един пласт, и веднага слагаме капака.

Проверяваме дали олиото е готово, като пуснем в него 1-2 зрънца и следим дали веднага ще се разпукат. Така, ако е готово олиото веднага щом пуснем зрънцата в него, те променят цвета си.

Капакът на тенджерата също трябва да е сух. Щом започнат да пукат пуканките, с ръкохватки хващаме дръжките и раздрусваме леко тенджерата, без да я отваряме. Щом чуем, че пукането намалява и се разрежда, махаме тенджерата от котлона, махаме и капака, за да останат хрупкави пуканките.

Ако ще правим още пуканки, готовите ги изсипваме в купа и връщаме тенджерата на вече нагрятия котлон. Отново слагаме олио и царевица и затваряме с капака. Макар да изглежда сложно поради дългото обяснение, правенето на пуканки в тенджера е изключително бързо и лесно, а резултатът - вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати