Как влияе чесънът при подагра?

Как влияе чесънът при подагра?
Снимка: gotvach.bg

Чесънът е част от препоръчителните продукти при лечението на подагра, тъй като той оказва много положително влияние върху хода на заболяването. Чесънът има много уникални свойства, той може да се консумира пресен, да се приготвят тинктури от него, чеснови отвари и други средства.

Спектърът на терапевтичния ефект на чесъна върху човешкото тяло е толкова голям, че се използва успешно при лечението на остри респираторни заболявания, патологии на мускулно-скелетната система и други инфекциозни и соматични заболявания.

Положителните свойства на чесъна за подагра

Подаграта е хронично заболяване, което се изразява с натрупвания на уратни соли в различни тъкани в човешкото тяло. По принцип те се натрупват в ставите. Лечението на подаграта е насочено към премахване на остри симптоми и намаляване на нивото на пикочната киселина в урганизма, за да се предотврати по-нататъшното прогресиране на заболяването и да се облекчи състоянието на пациента.

Важна роля в сложното лечение играе използването на специално разработена диета, която изключва от диетата ястия, съдържащи голям брой пурини. Също така, компонентите, които имат благоприятен ефект върху хода на заболяването, трябва да бъдат включени в ежедневното меню.

Ако болните от подагра спазват стриктно диетата и консумират само полезни продукти, тогава те значително ще подобрят здравето си и ще предотвратят бързото развитие на болестта.

За успешно лечение на подагра винаги трябва да използвате чесън, защото нози зеленчук има свойството да намалява киселинността на физиологичните течности в тялото. Поради това солите на пикочната киселина се неутрализират и не се утаяват под формата на кристали, когато се натрупват прекомерно.

Чесънът участва активно в регулирането на нормалните нива на пикочната киселина в кръвта.

Това се дължи на наличието на сяра в неговия състав. Допълнително предимство на този зеленчук е неговата способност да понижава нивото на холестерола в кръвната плазма, което допринася за нормализирането на сърдечно-съдовата система и помага да се отървем от наднорменото тегло.

Чесънът е ефективен помощник при лечението на подагра. Все пак, въпреки факта, че това е напълно безопасно и естествено лекарство, употребата му задължително трябва да бъде съгласувана с лекуващия лекар.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати