Gotvach.bg»Съвети»Как се прави брашно от кестени?

Как се прави брашно от кестени?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как се прави брашно от кестени?

За хората, които страдат от глутенова непоносимост, брашното от кестени е чудесна възможност да се насладят на любимите си сладкиши и тестени изделия, без да се притесняват за здравето си.

Всъщност питомните кестени от хилядолетия се използват за храна. Те са сред най-важните хранителни култури в Япония, Китай и Южна Европа и това съвсем не е случайно. Все пак питомните кестени съдържат два пъти повече нишесте от картофите.

Освен това те са богати на витамин C почти колкото лимоните, което ги прави в незаменими помощници в борбата със сезонните настинки и грип. Редовната консумация на кестени или продукти от кестени действа оздравяващо на нервната, сърдечно-съдовата и костната система на организма.

Брашното от кестени може да се намери в по-големите хранителни магазини, както и в специализираните магазини за хляб и брашно. Но не е трудно да се приготви и вкъщи.

Трябват ви само пресни кестени от пазара. Те се измиват добре, цепват се леко с нож и се изсушавата на слаба фурна – 70-100 градуса за няколко часа. След охлаждане се обелват (доста трудно) и смилат в блендер. С полученото брашно от кестени може да приготвите различни сладкиши, торти или супи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати