Как се прави горчица на прах?

Как се прави горчица на прах?

Горчицата в никакъв случай, не е от съвременните подправки и сосове, тя е позната на човечеството още от Древен Рим. И ако за нашите географски ширини не е много типична, горчицата а е традиционна подправка в индийската кухня. Първата известна рецепта за горчицата е от 42 гадина пр. н. е.

Освен, че има редица кулинарни ползи от горчицата, тя има и оказва благоприятно въздействие и върху здравето ни. Горчицата е изключително полезна за нашето здраве. В горчицата се съдържат витамин А, витамин B, витамин E, витамин D, витамин C, калий, натрий, цинк, фосфор, магнезий, мед и други.

Горчицата се използва не само в кулинарията, тя се използва и в алтернативната медицина и дори в козметиката. Горчица може да се използва и при възпалено гърло, при астма, за маска за коса, срещу изгаряне на кожата и други.

На пазара има най-различни видове горчица, способни да задоволят и най-капризните чревоугодници. А за онези, които се питат как да си направим горчица на прах, ще предоставим следната рецепта. Много е лесно.

За да си приготвите сами горчица на прах в домашни условия са ви необходими : винен оцет - 2 с.л., мед - 1 с.л., вино - 1 с.л., черен пипер - 5 г, копър семе - 5 г, бяло и черно синапено семе - 25 г, бахар - 5 - 6 зърна.

Черният пипер, семето от копър и синапеното, както и бахарът се смилат на прах. Сипват се в купичка и се разбъркват добре. Смлените семена може да съхранявате в буркан, ако няма да ги използвате веднага.

Няколко часа преди да ви потрябва готовата горчица прибавете към смлените семена оцета, меда и виното. Разбъркайте и приберете в хладилника за няколко часа.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати