gotvach.bg»Съвети»Как се прави пилешка кайма?

Как се прави пилешка кайма?

Как се прави пилешка кайма?

Пилешката кайма, както и всяка друга кайма, се прави, като се мели определеното месото. От съществено значения обаче е за какво ще се използва пилешката кайма. В зависимост от това дали ще се пържи или пече каймата, избираме от коя част на пилето да е месото, което ще смелим.

Най-често и най-подходящо е да се смели пилешка пържола от бут или, ако използваме цяло пиле, то обезкостяваме месото и го мелим на кайма. Ако ще се пържи готовата кайма, можем да не слагаме в нея кожата от пилето и да се използва за спойка яйце например.

Ако ще се пече обаче пилешката кайма, е добре да се сложи и кожичката от пилето, защото освен, че ще даде спойка на каймата, тя ще я направи по-крехка и сочна. Добре е месото да се смели заедно с подправките, за да се хомогенизира сместа и да се овкуси по-добре каймата.

Подходящи подправки за пилешка кайма са черен пипер и кромид лук, както и всички други подправки, които са по вкуса ви. Самото приготвяне може да стане наведнъж, много бързо и лесно като в чопър сложите късчетата месо, лук, сол, подправки и смелите до желаната консистенция.

Ако ще приготвяте пилешки кюфтета например, може да сложите направо в чопъра и яйце и малко накиснат хляб и да смелите. Пилешкото месо е доста сухо, затова може да се добави към каймата и по-тлъсто месо или масло, но това зависи от това за какво ще я използвате.

В чист вид- без яйца,хляб, лук и др. каймата може да се съхранява, както в хладилник, така и във фризер.

С пилешка кайма можете да си приготвите още руло Стефани, супа топче или вкусна мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати