Как се прави домашно топено сирене?

Как се прави домашно топено сирене?
Снимка: gotvach.bg

Приготвянето на домашно топено сирене не е невъзможна мисия. Приготвянето на топено сирене в домашни условия не отнема много време и е лесно. И всички знаем, че домашно приготвената храна е по-хубава от купешката.

Много хора обичат да си похапват топено сирене. Ако решите да си го приготвите сами вкъщи няма да съжалявате и ще си го приготвяте по-често.

За да си приготвите топено сирене в домашни условия ви трябват 2 яйца, 1 л прясно мляко, 60 грама краве масло, 1 кг извара, 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар, ким,черен пипер, индийско орехче, сода за хляб на върха на чаена лъжичка, сушени билки по избор.

Ето и точно как се приготвя домашно топено сирене.

В тенджера се сипва прясното мляко. Към него се прибавя изварана и се разбърква. След това се слага на котлона. Сместа не трябва да завира. Тя се бърка постоянно, докато се отдели суроватка. Получената смес се сипва в тензух, който се завързва и се закачва, да се отцеди напълно суроватката.

След като се отцеди напълно суроватката, към получената смес се прибавят и останалите продукти. Разбърква се и се сипва в тенджера. Тя се слага на котлона, за да се разтопи сместа. Бърка се постоянно и не бива да завира.

Готовата смес се оставя да изстине в подходящ съд, след това се прибира в хладилник.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати