Gotvach.bg»Съвети»На колко градуса се пекат блатовете за торта?

На колко градуса се пекат блатовете за торта?

На колко градуса се пекат блатовете за торта?
Снимка: Yordanka Kovacheva

Блатовете за тортата, каквато и да е тя, са най-важният компонент, за да стане тортата вкусна. При тяхното приготвяне има куп тънкости, както в самата рецепта, така и при приготвянето и изпичането им.

След приготвяне на сместа, според рецептата която сте избрали, тя се изсипва във форма за печене на блатове за торта, като предварително се слага хартия за печене, която се намазва с малко краве масло.

По този начин, когато блатът е готов и разкопчеете формата за печене, ще сте сигурни, че ще го извадите, без да се нарани. От изключително значение за всички сладкиши, разбира се и за блатовете за торта, е да се пекат в предварително загрята фурна.

Затова, сместа се слага да се пече, след като фурната достигне необходимите градуси. Следващата важна стъпка са градусите.

За да се изпече равномерно блатън, е необходимо температурата на фурната да не бъде висока. Под умерена температура се разбира, около 180 градуса без вентилатор.

Но това също е относително, защото ако блатът е тънък, така ще изсъхне.

Затова по-дебелите блатове се пекат на 180 градуса без вентилатор, или на 160 градуса с вентилатор, а по-тънките на около 180-200 градуса, но за по-кратко време.

Малък трик, за да проверите дали е готов блатът, е проверката с клечката за зъби. Тя се за забожда на няколко различни места и се завърта. Блатът се смята за готов, когато при изваждане на клечката, по нея не остава абсолютно нищо.

След като знаете как да си приготвите блатове за торта, остава да ви препоръчаме да си направите някоя от тези страхотни торти:

- шоколадова торта;

- орехова торта;

- пандишпанова торта;

- медена торта;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати