Как се пече соя?

Как се пече соя?

Соята е позната на хората от много години. За родина на соята се смята Китай, където тя заедно с оризът са традиционни храни. Нейното пренасяне на стария континент става през Русия.

Днес соята е сред най-отглежданите култури, което се дължи на факта, че соята е ценна суровина за производството на месни и млечни аналози, а добивът на декар е изключително висок. Освен това соята съдържа много белтъчини и незаменими аминокиселини.

Соята е често консумирана и предпочитана храна от вегетарианците и веганите, и не само, защото тя има благоприятно влияние върху организма. Ето и няколко причини, поради които да включим соя в менюто си. Тя защитава от рак, ускорява метаболизма, подобрява кръвообращението, подобрява храносмилането, полезна е при менопауза, подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система.

Тук е моментът да отбележим, че печената соя е чудесно мезе за бира, което лесно може да си приготвите вкъщи. А за онези начинаещи готвачи, които не знаят как се пече соята, веднага обясняваме.

Първо соята се измива хубаво. След това една чаена чаша соя се накисва в четири чаени чаши вода. Съотношението соя вода винаги е 1:4. Прибавя се и една супена лъжица сода.

Така накисната соя се оставя за около 10-12 часа.

След това време отново се измива и се разстила върху кърпа, за да изсъхне. Когато соята е напълно суха, се слага в тава, посолява се със сол, а може да сложите и други подправки по желание. Соята се пече за около половин час на 180 градуса, като се разбърква от време на време. Тя трябва леко да покафенее.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати