Колко време е годно за употреба маслото?
gotvach.bg»Съвети»Колко време е годно за употреба маслото?

Колко време е годно за употреба маслото?

Колко време е годно за употреба маслото?

Хората много често консумират масло. Това прави вкуса на ястията и сосовете по-наситен и питателен.

Според историци този продукт започва да се произвежда в Ирландия през 5-ти век, а през 8-ми век норвежците са го пренесли със своите кораби.

В Индия този продукт се използва не само за добавяне към храната, но и за приготвянето на различни лекарства. В разтопеното масло се добавят различни билки и растения.

Колко време е годно за употреба маслото?

Естественото масло се произвежда изключително и само от краве мляко. Масло може да се нарече само продукт със съдържание на мазнини най-малко 82% и направено от сметана или прясно мляко.

Продукти, които имат други компоненти в състава си, различни от изброените, вече се считат за маргарини. Маргаринът е по-евтин от природното краве масло, но съдържа голямо количество опасни за човека транс мазнини.

В Монголия, Индия и някои африкански страни, производството на масло не се ограничава до кравето мляко. Масло също се добива от мляко от якове, биволи, кози и овце. Някои народи имат свои собствени рецепти за вкусно масло. Те често добавят в маслото различни подправки: лимонов сок, сирене, босилек, чесън, мед, билки, манго, ядки, мента, кардамон и др.

В магазините има осолено масло и несолено масло. Ако се добавя сол, продуктът е по-стабилен при съхранение. Срокът на годност на краве масло със сол е 30 дни при температура от +5 до -5 градуса.

Останалите видове масла могат да се съхраняват в продължение на 20 дни. Срокът на годност на маслото, което е опаковано в пергамент е 10 дни, ако е опаковано в ламинирано фолио - 20 дни.

Маслото с пълнеж се съхранява в продължение на 15 дни. Пакетче масло, което има маса от 15, 20 и 30 грама, може да се съхранява в продължение на 8 дни. Срокът на годност на маслото, опаковано в кутии от полимерни материали, е 15 дни,

Десертното масло може да се съхранява в продължение на 20 дни. Срокът на годност на фабричното масло е 3 месеца в хладилника. Там домашно маслото може да се съхранява до 20 дни.

Правилата температура за съхранение на маслото варира от 0 до + 6 ° C. За да предпазите маслото от абсорбиране на чужди миризми, трябва да го опаковате в запечатана опаковка или съд.

Срок на годност на маслото във фризера

Ако искате да удължите срока на годност на маслото, можете да го поставите във фризера си. Във фризера маслото може да се съхранява за една година при -18 до -24 ° С.

За да не се наложи да замразявате и размразявате маслото няколко пъти, е по-добре да го разделите на няколко части и да опаковате и замразите всяка от тях поотделно.

Срок на годност на маслото при стайна температура

При стайна температура, срокът на съхранение на маслото може да бъде до 2-3 седмици на много хладно и тъмно място, например в мазето.

При съхранение на маслото при стайна температура е важно продуктът да е защитен от слънчева светлина. При такива условия, маслото ще запази своя цвят и полезни свойства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати