Колко време може да се съхранява варено пилешко в хладилник?

Колко време може да се съхранява варено пилешко в хладилник?
Снимка: gotvach.bg

Домакините, които прекарват по-голямата част от времето си на работа и нямат възможност да използват веднага закупеното пиле за готвене, могат значително да улеснят живота си, като предварително го сварят, след което го приберат в хладилник или фризер.

За да направите това, трябва да знаетеколко време можете да съхранявате вареното пиле в хладилника или във фризера.

Срокът на годност на вареното пиле е по-малък от този на суровите пилета. Също така трябва да се знае, че готовото пилешко месо е най-добре да се съхранява в хартиено фолио.

Както вече казахче, ако съхранявате във фризер готово сварено пиле, срокът на годност е по-малък от срока на годност за съхранение на сурово месо (източник - книгата за фризера). За сурово замразено пиле срокът е около 10 месеца, за сварено пиле - около 4-5 месеца, като трябва добре да е завито в найлоново фолио или в кутия.

Задължително е, като замразявате сварено пиле, въздухът от опаковката му да се отстрани в максимална степен. Най-добре поставете пилето в найлонов плик - притиснете добре с ръце и се опитайте да завиете много стегнато. Внимавайте костта да не скъса торбичката, ако трябва - използвайте две. Ако имате машинка за вакуумиране - още по-добре.

Също така, вареното пиле може да се сложи в купа или друг контейнер, да се затвори плътно с капак и да се постави в хладилника. Ако вареното месо не се държи затворено, то може да влоши качеството си, да изгуби атрактивния си външен вид и да попие миризмите от хладилника.

Колко можете да съхранявате вареното пиле в хладилника?

Приготвеното пиле с подходящ температурен режим може да запази своята свежест не повече от 24 - 48 часа. Периодът на съхранение ще бъде приблизително 48 часа, ако температурата в хладилника не е по-висока от 6 градуса.

Много е важно, правилно да изберете свежо пиле и в срок на годност или правилно съхранено ако е замразено, още при закупуването му.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати