Как да не чувствам глад през нощта?

Как да не чувствам глад през нощта?
Снимка: gotvach.bg

Яденето през нощта не е много полезно, особено ако го правите често. Поглъщането на огромни количества храна нощем може да се дълъжи на синдрома на нощното хранене. Той може да причини редица здравословни проблеми, свързани със затлъстяване, забавена обмяна на веществата и ниска самооценка.

Ако искате да не чувствате глад нощем, може да спазвате някои правила. На първо място е хубаво да миете зъбите си веднага след вечеря, а не преди да си легнете. Така ще получите психическа нагласа, че с храненето за деня е свършено.

Спрете да се храните поне два часа преди да си легнете. Така калорийният прием ще бъде преместен към по-ранната част на деня и след това ще бъдете по-активни. Вечерта организмът трябва да се подготвя за хранене, а не да приема още калории. Не яжте на вечеря пикантни храни, защото те увеличават апетита.

Пийте повече течности вечер, за да можете да запълните стомаха си и да намалите апетита си. Преди лягане може да изпиете чаша чай, който ще ви успокои и ще ви помогне да заспите. Не дръжте близо до леглото си и близо до себе си храни и чипсове, защото те допълнително ще ви изкушават. Преди сън можете да хапнете нещо много леко. Не на последно място – бъдете в добро настроение. Доказан факт е, че хората в лошо настроение са склонни да прекаляват с храната.

Рейтинг

3.7
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати