Колко магнезий има в различните видове ядки?

Колко магнезий има в различните видове ядки?

Магнезият е много важен минерал за организма. Когато той е в малки количества, хората страдат от хронична умора и ред други неразположения. Често хората, които страдат от недостиг на магнезий в организма не обръщат навреме внимание на този симптом.

Недостигът на магнезий в организма може да има и по-сериозни последствия, като развитие на сърдечно-съдови заболявания, мускулни спазми, мигрена, диабет, остеопороза, високо кръвно налягане и други.

В човешкия организъм магнезият има редица важни задачи. Той е важна съставка при образуването на колаген, има съществено значение при мускулните контракции, заздравява костите, важен за правилното функциониране на мозъка, важен е също така за сърдечно-съдовата система;

Необходимия магнезий може да си набавяме чрез храната. Ядките са една чудесна възможност за това. Те съдържат фибри, мазнини, витамини, минерали, важни за организма мазнини и протеини и най-важното много мнагнезий.

Точно колко магнезий има в различните видове ядки

В 100 грама кашу има 292 мг магнезий, 160 мг магнезий се съдържа в 100 грама фъстъци. В 100 грама орехи има 129 мг магнезий. В 100 грама лешници има 156 мг магнезий. 170 мг магнезий се съдържа в 100 грама бадеми. В 100 грама шам фъстък се съдържат 160 мг магнезий.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати