Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим цаца като на морето?

Как да си направим цаца като на морето?

Как да си направим цаца като на морето?

Идва лято, идва време за море. Едно от най-любимите мезета за бира си остава хрупкавата цаца, разбира се! Да се направи хрупкава цаца като на морето не е никак трудно, стига да знаете точната технология за приготвянето ѝ.

Даже не е нужно да чакате лятото, за да си я приготвите. Има много бързи и лесни начини за вкусна домашна цаца.

Ако не разполагате с пресна цаца, то може да вземете замразена от магазина.

Най-напред я размразете добре и я изкиснете в студена вода за 10 минути, за да падне малко от солта, тъй като има доста солени видове, които се продават в магазина. Но ако има от къде да си вземете безсолна-още по-добре.

След това я разстелете върху хартия за печене или вестник, за да се отцеди добре. В една купа сложете брашно. Включете фритюрника или дълбок тиган с поне 2 пръста олио. Овъргаляйте една по една рибките.

Това е тайната за приготвянето на вкусна риба в домашни условия. Сложете ги във фритюрника, но трябва да ги извадите в правилния момент, когато са нито прекалено твърди, нито прекалено сурови.

Ако пържите цацата в тиган, може да прибегнете до друг трик. Оваляните в брашно и малко сол рибки се набождат през очите на тънък шиш - по 4-5-6 рибки една до друга и се пържат така. Това позволява по-лесното им обръщане и равномерно изпържване от всички страни.

Гарнирайте с лимонов сок. Сервирайте с биричка и домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати