Захарта и сладкото вдигат ли кръвното налягане?

Захарта и сладкото вдигат ли кръвното налягане?
Снимка: gotvach.bg

Мнозина са онези, които обичат да си похапват сладичко. Истината е, че на него не могат да устоят, както малките, така и големите. Но наред с удоволствието, което ще ви донесе парче шоколадова торта, няма как да пропуснем да споменем и негативите - излишни калории, обременяване с въглехидрати и дори повишение на кръвното налягане.

Все повече проучвания доказват, че захарта на практика няма никакви полезни свойства за организма, освен доставяне на бързи въглехидрати и калории, а точно обратното. Заради това трябва много да се внимава с количествата захар, които приемате. Захарта води до пристрастяване според проучване от 2013 година.

Консумацията на захар и сладко води не само до повишение на килограмите, но и до повишаване на кръвното налягане. Хубаво е да го знаете, ако ви се наложи бързо да повишете нивата на кръвното налягане.

При консумацията на нещо сладко първо се увеличава сърдечния ритъм, а след това се повишава и кръвното налягане.

Ако страдате от ниско кръвно налягане може де си хапнете нещо сладко и да нормализирате нивата на кръвното налягане.

Консумацията на захар и сладка е особено опасна при хора страдащи от хипертония. Това може да се окаже фатално за тях.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!