Gotvach.bg»Съвети»Как да предпазим пармезана от изсъхване?

Как да предпазим пармезана от изсъхване?

Как да предпазим пармезана от изсъхване?

Parmigiano-Reggiano или пармезан е италианско твърдо, гранулирано сирене. Името пармезан често се използва за различни имитации на това сирене, въпреки че това е забранено. Оригиналното име на пармезана идва от районите на производство, които обхващат провинциите Парма, Реджо Емилия, Болоня, Модена и Мантуа, Италия.

Тук е моментът да отбележим, че цената на това великолепно сирене с мек аромат и наситен вкус всъщност е доста солена за нашите стандартни. Затова е добра идея да се погрижите за правилното му съхранение и да предпазите пармезана от изсъхване.

Има 3 стъпки за съхранение, които ще предпазят пармезана от изсъхване.

Парчето пармезан, което сте купили от магазина, се увива във восъчна, парафинова, хартия. Ако не разполагате с такава, може да ползвате и хартия за печене. Идеята е да се запази влажността на сиренето и да се предотврати изсушаване.

Въпреки че някои хора препоръчват опаковането на сиренето в стреч флио, не ви съветваме да го правите, защото специалистите твърдят, че по-този начин се запарва, овлажнява и губи кулинарните си качества. По тази причина се препоръчва восъчна хартия.

След като сте го увили в парафинова хартия, пармезанът се увива се в алуминиево фолио. Това ще предпази сиренето, като същевременно ще му позволи да диша. Уверете се, че всяко ъгълче е запечатано с фолио и няма пропуснато място.

Така опакованият пармезан се съхранява в най-долната част на хладилника. Най-добре е да го държите далеч от другите храни, за да предотвратите поглъщането на миризмите им. Идеалното умерено съхранение е между 4 до 8 градуса по Целзий.

Специалистите съветват никога да не замразявате пармезан във фризер. По изключение може да замразите пармезан, който предварително е настърган.

Не забравяйте да увиете сиренето плътно след всяка употреба. И не се притеснявайте, ако върху пармезана се появи плесен - просто я изстържете с ножа и консумирайте с удоволствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати