Какви подправки се слагат на миди?

Какви подправки се слагат на миди?
Снимка: gotvach.bg

Мидите можем да приготвим по различни начини. Те са подходящи за бърза консумация под формата на салата от миди с лимон и лук. Можете да ги задушите с различни добавки и подправки или да ги панирате. Друг вариант е да приготвите супа от миди.

Подходящитеподправки за мидите са копър, сол, черен пипер, лимон, лук, чесън, шафран, зелен лук, магданоз, див копър, целина, леощян. За овкусяване на мидите можете да използвате зехтин, лимонов сок, бяло вино. Към мидите можете да прибавяте домати, люта чушка и девесил.

Панираните миди можете да овкусите с магданоз, сол, чере пипер и лимон. Миди можете да панирате с бира или с брашно и прясно мляко.

Салата от миди можете да овкусите със сол, черен пипер, лимонов сок, копър, лук и магданоз.

Мидите можете да приготвяте и с различни сосове. Например миди в бял сос можете да овкусите с лук, бяло вино, червен пипер и сол. Миди по испански приготвяме с бяло вино, мащерка, дафинов лист, магданоз и лук.

Миди на фурна по френски можем да овкусим с сол, черен пипер, дафинов лист, копър и чесън. Можем да приготви и миди във винен сос. Подходящите подправки са лук, магданоз, целина, морков, куркума, черен пипер, бахар, сол.

Супа от миди можем да пиговим под формата на крем супа. Подходящи за овкусяването й са лук, морков, целина, мащерка, зелен лук и сол.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати