Кои плодови сокове дразнят стомаха?

Кои плодови сокове дразнят стомаха?

Някои плодови сокове дразнят лигавицата на стомаха и трябва да внимаваме с тях. Още по-лошо става ако ги консумирате на гладно. Ако имате проблеми със стомаха, като гастрит, язва, проблеми със жлъчката, е добре да внимавате с плодовете и плодовите сокове.

Най-много дразнят стомаха цитрусовите плодове. Портокалът дразни особено много лигавицата на стомаха. чаша портокалов сок изпит на гладно може да предизвика болки и при здрав стомах. Причината е, че цитрусовите плодове стимулират стомаха да произвежда киселина, която дразни и стомашно-чревния тракт.

Грейпфрутът и лимонът също са първенци в тази класация. И двата цитрусови плода, консумирани под формата на сок дразнят лигавицата на стомаха, защото се образуват киселини. Бихте могли да смекчите ефекта ако ги разредите с вода и прибавите мед. Също така ако комбинирате сок от портокал с друг нетурален плод, отново можете да неутрализирате киселинността.

Ябълката е много полезен плод, но сокът от ябълка дразни стомаха. Ако имате проблеми като гастрит или язва е добре да внимавате със сокът от този плод, тъй като той повишава киселинността в стомаха.

Гроздето е полезно за хората със здрав стомах. Ако обаче имате проблеми със стомаха и с раздразнена лигавица на стомашно-чревният тракт, то тогава трябва да избягвате сок от грозде.

Други плодове, които дразнят стомаха са малини, къпини, фурми, смокини, кайсии, праскови. Избягвайте да консумирате сокове от тези плодове, за да нямате проблеми със стомаха.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати