Как се прави чеснов сос за шкембе?

Как се прави чеснов сос за шкембе?
Снимка: Admin

Шкембе чорбата е любимо ястие на мнозина. Спада към онези ястия, за които се носят легенди. Тя е не само вкусна, но и различна и хранителна.

Типична е за българската кухня и е задължителна част от менюто на всеки ресторант и всеки вид българска кухня.

Няма да се спираме на различните рецепти за шкембе чорба, защото те са десетки и всяка от тях претендира за автентичност. Важното е шкембе чорбата да се приготви от качествено шкембе и с много желание, разбира се.

Хората казват, че сосът прави яденето. И е вярно - представяте ли си шкембе без чеснов сос?

А ето как се прави най-вкусният чеснов сос за шкембе:

Необходими са ви 5-6 скилидки чесън, ябълков оцет, сол и 2 лъжици кисело мляко по желание.

Пресовайте чесъна и го залейте с оцет и сол. Може да добавите и малко кисело мляко, а също и лют червен пипер.

Разбъркайте добре и прибавете 1-2 лъжици към шкембето. Вкусът ще е несравним. Чесновият сос за шкембе се поднася се отделно, така всеки може да овкуси порцията си с количество по желание. Добре е да се съхранява в затворен съд, заради силната миризма, която има.

Тази супа е известна и с магическото си отрезвяващо действие, затова, ако предната вечер сте си пийнали малко повече, хапнете една голяма порция шкембе с чеснов сос и ще почувствате една идея по-добре.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати