Gotvach.bg»Съвети»Как се чисти загорял карамел?

Как се чисти загорял карамел?

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
32322
Как се чисти загорял карамел?

Крем карамелът представлява яйчен крем със слой мек карамел. Стар и любим десерт е на хора от цял свят. Но именно този мек слой карамел, ако загори десертът, не се получава. А чистенето на загорял карамел става много трудно.

Телчетата за миене на загорели съдове биха наранили повърхността на формата за крем карамел, затова те не се препоръчват. А и това вече не е единственият и най-лесният начин за отстраняване на упортия загорял карамел.

Лесен и удобен метод за изчистване на загорял карамел е да се остави съдът със загорелия карамел на леко топъл котлон, като в карамелената форма се долеят около 60-70 мл минерална вода и се изсипят 2-3 капки препарат за миене на съдове - веро.

Оставя се така да престои съдът на котлона, без котлонът да се включва отново и буквално загорелият карамел се отлепи на люспи, много лесно, без усилия и най-вече без да се нанасят каквито и да било щети по съда.

Много лесно, ефикасно, бързо и времеспестяващ метод е, който може да се прилага и в случаи на всякакви нагари от храна по домакинските съдове, които могат да се подлагат на термична обработка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати