Попарва ли се лападът преди готвене?

Попарва ли се лападът преди готвене?
Снимка: gotvach.bg

Лападът е много актуален за сезона. Вкусен и лесен за приготвяне е, освен това съдържа редица витамини, полезни за човешкия организъм.

При неговото приготвяне обаче има няколко тънкости.

Първото правило при готвенето на лапад е да се маха средната жилка на самите листа, защото е горчива и жилава. След като вече сте нарязали лапада, идва ред и на втората тънкост - попарването. Попарването на лапада е задължително, защото по този начин пада отново горчивото и зеленото.

По принциплападът се попарва по следния начин: в тенджера сложете 1 чаена чаша да заври. Сложете вътре нарязания лапад и оставете така да ври около 10 минути. Прецедете и сложете нова вода.

Сега вече лападът ви е готов за готвене.

Можете да го сготвите с настъргани моркови и малко ориз вътре и накрая със застройка с яйце и кисело мляко, като супа от лапад. Може също така да го сготвите с фиде, доматено пюре и запръжка, приготвена с олио, червен пипер и брашно.

А може и да приготвите нещо набързо бързо в тавата с него, например лапад с яйца и сирене на фурна.

Можете да експериментирате, защото лападът го позволява.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати