Полезни ли са пекановите орехи?

Полезни ли са пекановите орехи?
Снимка: gotvach.bg

Пекановият орех, наричан още Американски орех е изключително полезен за хората, тъй като притежава редица лечебни свойства. Консумацията на пеканови орехи подобрява работата на повечето системи и органи на човек, доказано помага за понижаване нивото на холестерол, забавя стареенето на кожата и появата на бръчки.

Пекановите орехи се ползват не само за директна консумация. Те намират приложение в кулинарията, сладкарството и дори в козметиката, където маслото от пеканов орех се използва в редица продукти за разкрасяване.

Пекановият орех се различава от обикновения орех, не само по червения си цвят и продълговата форма, но и по съдържанието си. Наричан от мнозина цар на орехите или маслен орех, пеканът е богат на много богат на витамини , сред които А, В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9, С, Е, К, както и на микро и макроелементи, като калций, калий, фосфор, натрий, магнезий, цинк, флуор, селен и желязо.

Специалистите са категорични, че освен пекановите орехи трябва да се консемират ежедневно в количества до 100 г, защото се характеризират с изразени противоракови свойства. Консумацията на пеканови орехи спомага за лечението на анемия, тъй като ядките на пекановия орех стимулират и възбуждат апетита и подобряват дейността на хормоналната и нервната система.

Американският орех е подходящ и за хора, водещи здравословен начин на живот, поради факта, че заменя почти всички видове мазнини, помага при отпадналост и липса на сила, както и намалява умората.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати