Как да почистваме керамични тигани?

Как да почистваме керамични тигани?

Керамичните тигани са изключително здравословен начин за приготвяне на вкусни ястия. Готвенето в тях изисква много по-малко време и мазнина. Храната не залепва по керамичното покритие.

Керамичните съдове все повече се налагат в кулинарията, защото предимствата им пред останалите видове посуда са безброй. Все пак, както при всеки друг съд, така и при керамичните тигани трябва да бъдем внимателни с почистването им, за да се радваме по-дълго на уреда си.

Керамичните тигани са много устойчиви на драскотини и могат да се мият в съдомиялна. Все пак не бива твърде често да ги миете по този начин, защото може да се получи счупването на тигана.

Тези съдове се измиват много лесно с малко препарат и вода, защото храната по тях не залепва и няма нужда от каквото и да е остъргване на остатъците. Измийте съда, забършете го и е готов за следваща употреба. Не използвайте твърде много препарат, за не остане неприятен вкус на сапун.

По керамичните тигани много трудно се образуват налепи, но ако това все пак се случи, бъдете внимателни и не използвайте груби гъби и телове, за да не се надраска керамичният слой. Ако сте приготвяли нещо леко и не сте използвали мазнина, можете само да измиете тигана с течаща вода и да го подсушите.

Цената на керамичните съдове е малко по-висока, но това е една оправдана инвестиция, която гарантира здравословното готвене. Винаги различавайте керамичните съдове от онези с керамично покритие. Първите са по-скъпи и тежки, докато вторите са леки и съответно – по-евтини.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати