Отслабва ли се с ябълков пектин?

Отслабва ли се с ябълков пектин?
Снимка: gotvach.bg

Пектинът е вещество, което се извлича от кората на ябълките. След като попадне в стомашния тракт той има способността да абсорбира отровните вещества и да ги изведе от организма с помощта на храносмилателната система на човек. Учените се изчислили, че приемът на ябълков пектин 3 пъти дневно се равнява на консумацията на 2 кг ябълки.

Именно на това разчитат хората, решили да се отърват от затлъстяването и излишните килограми с негова помощ. Но за да постигнат редуциране на телесното тегло в дългосрочен план те трябва да приемат пектин поне 3 месеца.

Понякога това не е по силите на всеки, защото пектинът има особен вкус, който не е от най-приятните. Разбира се, може да го притъпите, ако към разтворения пектин добавите кисело мляко или мед.

Препоръчителна доза пектин е по 1 ч.л. три пъти дневно, разтворена в чаша вода или смесена с мед или кисело мляко, която трябва да се приема около 30 минути преди хранене. Първата доза пектин за деня трябва да се приема непосредствено след ставане, още преди да сте изпили първото си кафе.

Ако вкусът на пектина никак не ви се нрави, може да се опитате да го добавите в закуската си. Просто сложете 1 ч.л. пектин към купичка с овесени ядки или овесени трици, добавете малко мед, канела и вода или мляко и разбъркайте. Хората, които приемат това за закуска, не само ще се избавят от излишните си килограми, но и ще редуцират нивата на холестерола си.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати