Деца могат ли да пият чай от джинджифил?

Деца могат ли да пият чай от джинджифил?

Чая от джинджифил е абсолютно полезен за всички. Той може да се консумира както от малки деца, така и от възрастнит хора. Полезните действия на джинджифила са познати на човечеството от няколко хилядолетия. Чудодейните свойства на джинджифила са съсредоточени в коренищео му.

Корените от джинджифил съдържат в големи количества витамини от B групата, калций, магнезий, желязо, манган, фосфор, калий, натрий и цинк. Приеман редовно, джинджифилът облекчава храносмилането, неутрализира част от натрупалите се в нас токсини.

Все повече родители дават на децата си чай от джинджифил, защото растението е отличен боец срещу първите симптоми на настинка – възпалено гърло, кашлица и хрема.

Чаят от джинджифил може да помогне на малчуганите да се справят с високата телесна температура, мускулните болки, ставните болки и главоболието.

Ето как се приготвя чай от джинджифил за деца. 3-4 резенчета джинджифил се заливат с вряла вода. Чаят се задушава около 15 минути, след което се прецежда. Добавят се мед и лимон и се консумира 2-3 пъти дневно.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати