Има ли и кои са заместителите на маскарпоне?

Има ли и кои са заместителите на маскарпоне?
Снимка: gotvach.bg

Маскарпоне е вид меко сирене с произход Италия. То е в основата на много ястия, но е и често използвано за направата на редица сладкиши. Най-известният сладкиш, направен с Маскарпоне, е Тирамису.

Заради относително високата стойност на това сирене или поради факта, че не във всички хранителни магазини се предлага, много домакини търсят удачен заместител на маскарпонето.

Въпросът обаче е има ли по-евтин еквивалент, който същевременно да притежава същите вкусови качества, като тези на мекото сирене Маскарпоне ? Отговорът е "Да! " - и това е ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА.

Заквасената сметана също е млечен продукт, който е с високо мазно съдържание. Произвежда се от високомаслено прясно мляко и се използва в кулинарията и в сладкарството.

Идеален заместител е на маскарпоне. Много по-достъпен продукт е отколкото италианското сирене. А вкусът и текстурата е почти същата много трудно, дори невъзможно е при дегустация да се направи разлика между двата млечни продукта.

Също така, в домашни условия е в пъти по-лесно да си приготвим сами заквасена сметана, отколкото маскарпоне. Всичко нужно е прясно мляко и много малко кисело мляко, чрез което ще се закваси сметаната.

Единственият недостатък в употребата на заквасена сметана като заместител на маскарпоне, е че сметаната е със средно 3 дни по-кратък срок на годност, отколкото мекото сирене.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!