Могат ли да се пържат тиквички във фритюрник?
gotvach.bg»Съвети»Могат ли да се пържат тиквички във фритюрник?

Могат ли да се пържат тиквички във фритюрник?

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
112502
Могат ли да се пържат тиквички във фритюрник?

Смело можем да наречем лятото сезона на пържените тиквички. Всички ние обичаме да похапваме пържени тиквички, но няма как да отречем, ме стоенето пред тигана с часове за приготвяне на нещо, което другите излапват за минути, си е меко казано неблагодарна работа.

Затова и все повече домакини се питат могат ли да се пържат тиквички във фритюрник.

Не само, че може да пържите тиквички във фритюрник, но и даже ви препоръчваме да го правите, защото това ще ви спести много време и нерви, както и ще ви предпази от битови инциденти, които обикновено съпътстват пърженето на продукти.

Тайната на хрупкавите тиквички е в начина на пържене. Ние много обичаме тиквички, но пърженето им в тиган е пълен кошмар, затова използването на фритюрник е лесно, бързо, по-чисто и за предпочитане от много домакини.

Нарежете тиквичките без да ги белите на кръгчета или кубчета с дебелина 2-3 мм,посолете и ги оставете върху кухненска хартия за 10-15 минути, за да излезе от тях излишната вода. След като олиото във фритюрника е сгорещено достатъчно на 180 градуса, тиквичките се поставят в кошничката и се пържат до златисто.

Може да се използва и друга рецепта за пържени тиквички с брашно. Преди пържене нарязаните тиквички се потапят за секунда в студена вода, овалват се във брашно и отново се потапят в студена вода, след което веднага се слагат в сгорещеното олио на фритюрника.

Трябва да се има предвид, че когато се използва брашно за пържене, олиото във фритюрника по-бързо прегаря и трябва да се сменя често. Сервирам готовите тиквички горещи и поднесени с чеснов сос те са разкошно мезе за студената ракия в топлото време!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати