Колко време се вари свинското?

Колко време се вари свинското?

Свинското месо се радва на особена почит у нас. Независимо дали е зарадвате семейството си с богата супа със свинско месо или ще сложите на трапезата си ароматна картофена яхния със свинско месо, те ще бъдат изконсумирани с удоволствие и докрай.

Всяко домакиня обаче се е сблъсквала с въпроса колко време трябва да вари свинското месо, така че то да бъде напълно сварено, като същевременно запази хранителните си качества.

Времето за сваряване на свинското месо се определя от количеството на месото и от тенджерата, в която възнамерявате да го варите. В стандартна тенджера свинско месо с тегло 0.7 1 кг се вари около 120-180 минути след завиране на водата.

Същото количество месо, но сложено в тенджера под налягане, ще бъде готово да около 40-50 минути от момента, в който тя почне да шуми.

Преди обаче да сложите свинското на котлона, трябва да сте наясно с някои тънкости при варенето на месото. Ако искате наситен бульон, залейте месото със студена вода и варете на бавен огън, като периодично отстранявате пяната, образувана от коагулирали белтъци.

Ако пуснете месото във вряла вода, то ще се запечата и ще запази полезните си съставки, ще стане по-сочно и вкусно. В никакъв случай, не добавяйте сол или допълнително вода по време на варенето. От свареното месо може да приготвите свинско варено с картофи. Още рецепти със свинско месо можете да откриете на нашата страница.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати