Gotvach.bg»Съвети»Как се цеди кисело мляко?

Как се цеди кисело мляко?

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
1273k
Как се цеди кисело мляко?

Домашно цедено кисело мляко може да си приготвите и вкъщи. Може да приготвите любимите си вкусотии с него. За целта ще ви трябват няколко кофички кисело мляко с висок процент масленост, голямо парче тензух или марля, купа, голяма и висока тенджера, дълга дървена лъжица.

В купа се слага марлята, която предварително е намокрена и изцедена, като четирите краища се оставят да висят извън купата. Изсипват се кофичките с мляко, след това се завързват срещуположно. Завързано по този начин, се окачва с дървената лъжица, после се поставя да виси над тенджерата, като марлята не трябва да докосва дъното.

Оставя се в хладилник за 1 нощ, за да се отцежда. След това може да приготвите любимите си вкусотии с цедено мляко, като например цедено мляко с орехи и мед.

Може също така може да приготвите панирано цедено мляко, ще ви трябват около 400 грама цедено мляко, 150 грама брашно и толкова галета, 3 яйца, черен пипер и сол на вкус, копър, чесън няколко скилидки и олио за пържене.

Това цедено мляко се приготвя, като млякото се разбърква с копъра, нарязан на ситно, черен пипер и сол. Отделно се разбиват яйцата. Подготвя се брашно в купичка в друга галетата. С лъжица се взима от млякото и внимателно се овалва в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържи се в загрята мазнина до златисто и после се отцежда на домакинска хартия. Сервирайте го топло.

Не се притеснявайте да си приготвите цеденото мляко, няма да съжалявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати