Как влияе содата бикарбонат на кръвното налягане?

Как влияе содата бикарбонат на кръвното налягане?
Снимка: gotvach.bg

Сода за хляб или сода бикарбонат има във всяка кухня. Ползва се при печене на сладкиши, бисквитки и хлебчета. Содата бикарбонат обаче може да се ползва и за медицински цели.

Натриевият бикарбонат се нарича сода и регулира нивото на pH в кръвта. Содата е полезна за здравето, защото е алкална и неутрализира стомашната киселина. Пие се смес от чаша вода и 1/2 ч л сода за хляб. Някои хора вярват, че дори раковите клетки са повлияни от нея, защото те живеят само в кисела среда.

Трябва да се поддържа в тялото алкална среда, което предпазва от това заболяване. Приема се чаша вода с 1/4 ч л сода разбъркана добре и се пие на празен стомах сутрин.Ако се оригнете след 3-4 минути, значи имате прекалено ниво на солна киселина.

Ако оригването става по-късно, имате ниско ниво на солна киселина. Натриевия бикарбонат ни помага и при инфекция на пикочните пътища, но най важното е, че има рецепта и засваляне на високо кръвно налягане със сода бикарбонат.

Ето рецептата: Комбинират се ябълков оцет - 1 с.л., сода за хляб 1/8 ч.л. и чаена чаша вода.

Продуктите се разбъркват добре и се пие сутрин и вечер за по-добри резултати. Ябълковият оцет съдържа различни минерали, като калий,магнезий,калций. Тези минерали се необходими за регулиране на кръвния поток и намаляват артериалното кръвно налягане.

Смесете първо ябълковия оцет със содата да шупне и после смесете с чаша вода, като разбъркате добре. При високо кръвно се пие сутрин, после отново се измерва кръвното налягане и ако още е високо може да приготвите втора доза.

Въпреки че рецептата не може да ви навреди по-добре направете и консултация с личния си лекар. Бъдете здрави !

Рейтинг

2
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати