Как влияе содата бикарбонат на кръвното налягане?
Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?Как пищевая сода влияет на артериальное давление?
gotvach.bg»Съвети»Как влияе содата бикарбонат на кръвното налягане?

Как влияе содата бикарбонат на кръвното налягане?

Как влияе содата бикарбонат на кръвното налягане?

Сода за хляб или сода бикарбонат има във всяка кухня. Ползва се при печене на сладкиши, бисквитки и хлебчета. Содата бикарбонат обаче може да се ползва и за медицински цели.

Натриевият бикарбонат се нарича сода и регулира нивото на pH в кръвта. Содата е полезна за здравето, защото е алкална и неутрализира стомашната киселина. Пие се смес от чаша вода и 1/2 ч л сода за хляб. Някои хора вярват, че дори раковите клетки са повлияни от нея, защото те живеят само в кисела среда.

Трябва да се поддържа в тялото алкална среда, което предпазва от това заболяване. Приема се чаша вода с 1/4 ч л сода разбъркана добре и се пие на празен стомах сутрин.Ако се оригнете след 3-4 минути, значи имате прекалено ниво на солна киселина.

Ако оригването става по-късно, имате ниско ниво на солна киселина. Натриевия бикарбонат ни помага и при инфекция на пикочните пътища, но най важното е, че има рецепта и засваляне на високо кръвно налягане със сода бикарбонат.

Ето рецептата: Комбинират се ябълков оцет - 1 с.л., сода за хляб 1/8 ч.л. и чаена чаша вода.

Продуктите се разбъркват добре и се пие сутрин и вечер за по-добри резултати. Ябълковият оцет съдържа различни минерали, като калий,магнезий,калций. Тези минерали се необходими за регулиране на кръвния поток и намаляват артериалното кръвно налягане.

Смесете първо ябълковия оцет със содата да шупне и после смесете с чаша вода, като разбъркате добре. При високо кръвно се пие сутрин, после отново се измерва кръвното налягане и ако още е високо може да приготвите втора доза.

Въпреки че рецептата не може да ви навреди по-добре направете и консултация с личния си лекар. Бъдете здрави !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
Общо гласували: 1
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати