Как се правят кокосови стърготини?

Как да си направите кокосови стърготини в домашни условия?

Имате нужда от кокос, ренде, чук, белачка и фурна.

Счупете кокоса с чук. Добре е да направите това внимателно и върху подходяща купа, за да запазите съдържащия се вътре сок.

Премахнете твърдата обвивка на кокосовия орех. Доизчистете и отделете вътрешната част, като може да си помогнете и с белачката за зеленчуци. Обелете внимателно кафявата ципа, която покрива нежната сърцевина и настържете кокосовата вътрешност в съответствие с желания от вас резултат - на по-дебели или по-тънки кокосови стърготини.

Може да използвате различни приставки на рендето – ако искате фини стърготини, използвайте с най-малки дупки. Ако искате да получите традиционни кокосови стърготини, използвайте с нормално големи дупки; а ако искате да получите кокосов чипс – използвайте приставката с най-големи дупки или белачката за зеленчуци, но ще са малко по-дебели в сравнение с рендето.

Изсушете кокосовите стърготини във фурната или в дехидрататор. За кокосовите стърготини - малки и средни, може да ползваме фурната, като ги печем на 40-50 градуса по Целзий за 2-3 часа в зависимост от тяхната големина. За кокосовия чипс използваме дехидрататора, на който му са необходими около 6 часа.

Разбира се, може да изсушите кокосовите стърготини/чипс и на по-високи градуси, за да спестите време, но няма да получите краен продукт, чиито ензими са непокътнати.

Съхранявайте изсушените стърготини в херметически затворен съд.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати