gotvach.bg»Съвети»Как и колко време се пекат чушки във фурна?

Как и колко време се пекат чушки във фурна?

Как и колко време се пекат чушки във фурна?

При приготвянето на зимнина много домакини предпочитат да загърбят традиционния чушкопек и вместо в него да пекат чушки във фурната.

Печенето на чушки във фурната се предпочита, защото могат да се пекат едновременно много чушки. Как става обаче това?

Загрейте фурната до 200 градуса. Покривате тава с хартия за печене, която леко се намазнява с олио/зехтин.

Чушките се нареждат една от друга на малко разстояние и се слагат във фурната за 20 минути.

След тези 20 минути изваждате чушките и с помощта на дръжките ги обръщате и печете още 20 минути. Проверете дали пиперките са напълно опечени. Кожата трябва да бъде овъглена и мека, а чушката трябва да изглежда леко свита. Ако те не изглеждат готови, нека се пекат за още няколко минути.

Ако имате функция грил може да ползвате нея. Така процесът на печене се скъсява. Тогава трябва да наблюдавате чушките по-често, защото бързо изгарят. По-често се обръщат. Ако искате да печете чушките с грил, поставете тавата в горната третина на фурната, така че между тавата и грила има 20-22 см.

По този начин чушките ще се опекат нормално. Ако са поставени по-близко до реотана, те ще изгорят, но няма да са опечени и ще се белят по-трудно. След като е пуснат грилът, чушките се пекат във фурната в продължение на 20-25 минути, като се обръщат на всеки 5 минути, докато чушките се овъглят, станат меки и се сбръчкат.

След като са готови чушките, трябва да ги запарите за 15 минути в подходящ съд или найлонова торбичка. Чушките се поставят в чиния и се захлупват с голяма купа, така че да се запарят. По този начин се белят по-лесно.

Напоследък се налага и едно нова тенденция при печенето на чушки във фурна с помощта на кламери. Кламерите се оформят подобно на малки ченгелчета, като единият им край се прекарва през дръжките на чушката, а с другият се закачат на скарата на фурната, вдигната на най-високата възможна степен.

Под тях се подлага тава, в която да се събират отделените при печене сокове. Фурната се включва на максимална температура, а времето за печене на чушки във фурната по този начин е около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати