Gotvach.bg»Съвети»Как се готвят патешки фенери?

Как се готвят патешки фенери?

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
32323
Как се готвят патешки фенери?
Снимка: Зори

Патешките фенери много наподобяват тези на пилето, но са малко по-големи от пилешките фенери и като цяло са по-мазни, заради спецификата на самото месо.

Както може и сами да се досетите, месото по самите патешки фенери не е много, но пък заради самата мазнина от тях и заради желатинът, който се съдържа в костите, домакините обичат да готвят с тях. Те придават много приятен вкус на различни ястия.

Патешките фенери са най-подходящи за варене, защото това позволява на аромата специфичния им вкус да се разгърне с пълна сила. Патешките фенери най-често се използват за направата на патешка супа и за печене.

Един много добър начин за приготвянето на патешки фенер е той да бъде сготвен с прясно или дори с кисело зеле. А за да бъде още по вкусно ястието, добавете и малко свинска мас.

Рецептите за приготвяне на зеле с патешки фенер са много, но един от начините, по които може да го приготвите, е :

2 патешки фенера

4 с.л. свинска мас

1 голяма прясна зелка

черен пипер

сол

червен пипер

уни сос

Патешките фенери се разчупват на подходящи по големина парчета и се запържват леко до получаване на златиста коричка от всяка страна. Зелето също се запържва в свинската мас. Към тях се прибавят всички подправки. В тава се слага всичко и се пече за около 40 минути на 200-220 градуса.

А за онези от вас, които не се страхуват от смели кулинарни експерименти, препоръчваме Патешки фенери със сладко-пикантна коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати