Как се прави крем за декорация на мъфини?

Как се прави крем за декорация на мъфини?

Най-често използваният крем за декорация на мъфини и къпкейкове е масленият крем. Той е лек, пухкав, а консистенцията му е идеална за шприцоване. Масленият крем не изисква много усилия за направата си, а с него вариациите за декориране на мъфини, торти и всякакви сладкиши са безбройно много. Едно от най-големите предимства на масления крем за декорация на мъфини е, че не е никак тежък на вкус.

Рецепта за маслен крем за около 4 ч.ч. готов крем:

Необходими продукти:

2 чаени чаши масло или маргарин

8 мл. течна ванилия - есенция

7 чаени чаши пудра захар

60 мл. прясно мляко

*Ако желаете кремът да е по- гъст, увеличете количеството на пудрата захар, а ако искате да е по- рядък, добавете повече прясно мляко.

Начин на приготвяне:

В дълбока купа се разбиват с миксер кравето масло (предварително е нужно да бъде леко размекнато, но не напълно разтопено) и ваниловата есенция. След това се добавят прясното мляко и пудрата захар и се разбърква много добре, до пълното хомогенизиране на сместа.

Готовият крем може да се използва веднага, но ако ще ви е нужен по-късно, е необходимо да покриете купата плътно с домакинско стреч фолио, за да предотвратите изсъхването на крема. Покрит по този начин и оставен в хладилник, кремът може да се съхранява до 5 дни без да се развали или да изгуби вкусовите си качества. Възможно е дори и дълбоко замразяване в камера за по-дълго съхранение на крема.

По желание към крема можете да добавяте различни хранителни бои, за да го оцветите. Най-подходящи са гелообразните бои, тъй като кремът може да се пресече при използването на течни сладкарски бои.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати