Захаросано сладко - как се оправя?

Захаросано сладко - как се оправя?
Снимка: gotvach.bg

Има всевъзможни вариации за приготвяне на сладка, било то от плодове или зеленчуци, а дори и от люти чушки. Без значение от какво ще бъде приготвено съответното сладко, се изисква да се добави киселина и вода, както и да се внимава с времето за варене.

В противен случай, ако киселината е малко или сладкото се превари, след определен период от време съответното сладко се сгъстява и се озахарява.

В случай че вече ви се е озахарило сладкото, не се притеснявайте - има лесен метод, чрез който да го оправите. А именно - сладкото се поставя да се вари заедно с малко количество вода и се прибавя още киселина.

На 1000 г сладко се добавят 2 г лимонена киселина. В случай че са ви прекалено сладки плодовете, в сладкото може да добавите до 4 г киселина.

Чрез този метод сладкото възвръща първоначалния си хубав вид, без да му се променят вкусовите качества.

А за в бъдеще ще знаете, че за да се предотврати озахаряване, е необходимо да се добавя лимонена киселина, която действа като консервант на сладкото и ви гарантира запазването на добрия вид и вкус дори и за повече от една година.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати