Как да не ни се разпадат картофените кюфтета?

Картофените кюфтета са едни от най-харесваните храни, които можем да си направим от сварени картофи. Те са подходящи както за основно, така и за гарнитура и предястие.

Подготовката им не изисква специални кулинарни умения, но много често се разпадат. Затова ще ви напиша няколко съвета, с които гарантирано ще спрете разпадането на картофите.

Картофените кюфтета се подготвят от сварени картофи, които ги мачкаме и едновременно с това добавяме няколко жълтъка, овкусяваме със сол, черен пипер, наситнен магданоз, сирене - всичко това се смесва много добре и се оформят картофените ни кюфтенца.

След оформянето им се овалват в галета, нареждат се върху поднос, постлан със стреч фолио, покриват се отново със стреч фолио и се оставят за едно денонощие в хладилник.

Ако бързате с подготовката им, можете да ги поставите за няколко часа във фризер. Това е едно от най-важните условия, които трябва да спазвате, за да останат кюфтетата цели.

След като се извадят от хладилника, се потапят в белтъците (които също съхранихме в хладилник).

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Бойчо Николов
Аз ги приготвям по-бързо. Сварявам картофите като внимавам да не ги преваря /да не се пукнат/ . Беля ги топли. След като изстинат ги намачквам или ги прекарвам през домакинско ренде.
Това е моята тайна !
2
0