gotvach.bg»Съвети»Как да съхраним дълго пресен магданоз?

Как да съхраним дълго пресен магданоз?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
5651648k
Как да съхраним дълго пресен магданоз?

Пресният магданоз е изключително полезна зелена подправка, с която поръсваме редица вкусни ястия от българската кухня – яхнии, супи, мусака, запеканки и др. Пресният магданоз не е много издръжлив и ако не се съхранява правилно, изсъхва само за няколко дни и така губи своите вкусови и здравословни качества.

Ако искате да съхраните по-дълго време магданоз, можете да го увиете във вестник и да го сложите в найлон. Сложете плика в долната част на хладилника и когато искате да го използвате в ястие, само отворете плика и си вземете колкото ви е нужно. Другият вариант е да натопите магданоза в чаша вода, но имайте предвид, че трябва всеки ден да сменяте водата и да махате пожълтелите листенца.

Магданозът може да се запази и смесен с оцет. Нарежете го, смесете с оцет ис ол и сложете в буркани. Залейте с олио, колкото да се покрие зеленината. Олиото ще предпази магданоза от мухъл и разваляне. Друг още по-лесен вариант е да нарежете магданоза и да го сложете в буркан.

Залейте с олио и съхранявайте на прохладно и тъмно място. Последният вариант, който ще ви предложим, е само със сол. Нарежете магданоза и сложете в буркани, след което смесете с голямо количество сол. Затворете буркана и съхранявайте в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати