Как се съхранява карфиол?

Как се съхранява карфиол?
Снимка: gotvach.bg

Карфиолът е представител на семейството на зелето, но за разлика от братовчедите се, той се усвоява изключително лесно от организма и консумацията му не води до газообразуване в червата. Това се дължи на факта, че целулозата в карфиола е много по-нежна от тази на зелето.

Ето защо редица диетолози и специалисти по хранене препоръчват включването на карфиола в ежедневното ни меню. Тази полезна и диетична храна може да бъде консумирана както под формата на супи с карфиол, така и на различни салати с карфиол или туршии с карфиол. Разбира се, карфиол пане също е изключително вкусно ястие, но далеч не е диетично.

Първият братовчед на броколите може да се съхранява в хладилник, във фризер или да се консервира. Свеж карфиол, който не е накъсан на розички, може да се съхранява в найлонов плик в продължение на около 2 седмици. Срокът за съхранение на накъсан карфиол е около 1 седмица.

Ако няма да консумирате карфиола в този срок, може би е добра идея да го замразите. Можете да замразите пресен карфиол, който сте накиснали за кратко в подсолена и подкиселена вода или бланширан карфиол.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати