gotvach.bg»Съвети»Картофите съдържат ли глутен?

Картофите съдържат ли глутен?

Картофите съдържат ли глутен?

Едно от заболяванията, които засягат все повече хора, е глутеновата непоносимост. Единственото решение за справяне с тази непоносимост е избягването на храните, които съдържат глутен. Затова всеки, които се сблъсква с глутеновата непоносимост, започва да търси алтернативни храни и да се пита коя храна е подходяща и коя – не.

Ако страдате от глутенова непоносимост, трябва да кажете сбогом на хляба, кроасаните, хамбургерите, кифлите и пицата. Разбира се, става въпрос за белия хляб от пшеница, но може да заложите на хляб и изделия от други брашна.

По отношение на картофите, спокойно може да се каже, че те са безглутенови и са подходящи за хора, които страдат от такава непоносимост. Картофите и оризът са храни, които влизат чудесно в безглутеновата диета. Може да ги консумирате както искате, а освен всичко друго може да използвате оризовото и картофеното брашно като алтернатива на бялото.

Освен обикновените картофи, може да заложите и на сладките картофи, които също са много вкусни и полезни. Други храни, които не съдържат глутен са киноата, царевицата, амаранта, елдата и други. Може да използвате картофено нишесте, да използвате картофено брашно за панировки, за направата на десерти и различни тестени изделия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати