Как и колко време се варят пилешките воденички?

Как и колко време се варят пилешките воденички?

Колко и как да готвим пилешки воденички?

Тези, които се интересуват от въпроса, как и колко да готвят пилешки воденички, най-вероятно са решили да включат ястия от този страничен пилешки продукт в менюто си. Чудесно!

Вентрикулите на пилето са много питателни, вкусни и лесни за приготвяне. Те съдържат голям брой висококачествени животински протеини, витамини, микроелементи и съединителна тъкан, наситена с колаген, който е толкова необходим за поддържане на младостта на кожата. Уникален продукт против стареене!

Но поради значителното съдържание на холестерол диетолозите не препоръчват непрекъснато да се консумират субпродукти. Ако разнообразите менюто от време на време, то това ще е само от полза. Вкусът на варените пилешки воденички в различни ястия зависи до голяма степен от това колко добре са били варени предварително. Може да са меки и сочни парчета месо, които се топят в устата, а може и да са трудни за дъвчене - нещо, приличащо на каучук.

Правила за варене на пилешки воденички

Ако следвате тези прости правила, ще имате успех!

Основният ключ за успешното готвене е правилният избор на продукта. Трябва да изберете охладени (не замразени) воденички - розови, свежи на външен вид и мирис. Ако въпреки това използвате замразения продукт, е необходимо да се погрижите за размразяването му. Извадете от фризера воденичките и ги поставете в хладилника за 8-10 часа преди готвене. В краен случай можете да размразите в микровълновата печка.

Преди да започнете да готвите, трябва да изплакнете всяка воденичка под течаща вода, да се почистите от мазнини, твърди вътрешни жилки (ако има такива) или от остатъците от тях. Сложете подготвените воденички в тенджера, покрийте ги със студена вода 5-7 см над нивото и поставете съда на силен огън. След кипене отстранете пяната, намалете топлината и гответе на тихо кипене.

Половин час преди готвене трябва да добавите /преди да изключите огъня/ черен пипер и дафинови листа в бульона. В допълнение към това можете да добавите и други зеленчуци, билки, подправки за месни ястия на вкус.

Важно! Както при готвене на месо, посоляването на бульона се препоръчва 3-5 минути преди края на варене, в зависимост от това колко време ще се готвят пилешките воденички.

Колко ще е времето за готвене на пилешките воденички, решете сами. Ако това е само предварително варене и след това ще ги запържите или изпечете, гответе до полуготовност. Например за пикантни мезета е по-добре да се готвят до пълно омекване.

Колко да готвим, за да станат меки воденичките?

Отговорът ще зависи от фактора: възрастта на кокошките. Воденичките от стари кокошки трябва да се готвят по-дълго, времето на варене може да достигне 1.5-2 часа. Те могат да се различат по тъмния цвят и по по-големия размер. Воденичките от младите пилета са по-светли на цвят и по-плитки, те достигат мекотата още 40 минути след кипене. Горното време за готвене е валидно при използване на конвенционална готварска печка и тиган, но ако се използват други устройства - пара, ел. печка, мултикукър, времето за готвене ще бъде различно. В тенджера под налягане времето се скъсява значително. Но най-надеждният индикатор при определяне на готовността на продукта не е часовник или таймер, а вилица и нож, както и собствените зъби.

Колко време трябва да се подготвят воденичките преди пържене?

За да се постигне необходимата мекота, е необходимо предварително охлаждане или предварително варене преди пържене. Да определите колко да готвите пилешки воденички преди пържене е лесно. Необходимо е като цяло времето за предварително варене и последващо пържене да е приблизително същото, колкото при приготвени меки воденички. Това означава, че ако планирате да изпържите за 10 минути, завършете процеса на кипене 10 минути преди готовност.

Отначало може да изглежда трудно, но във времето можете да се научите да го правите без грешка.

Тайни и съвети от опитни домакини

Варените воденички са отличен заместител на говеждо месо, пилешко филе, варена наденица. Могат да се използват в рецепти за месни салати. Чрез нежната си структура дори надминават и по-скъпи продукти, но само при условие че са приготвени правилно. Когато се обработват вторични продукти, трябва да се внимава и да се гарантира, че няма жълто-зелени петна от жлъчката. В случай на откриване се препоръчва внимателно да отрежат тези места с остър нож. В противен случай крайният продукт ще бъде горчив.

Не режете пилешките воденички на парчета преди готвене. Цели те ще бъдат много по-сочни и вкусни. След края на готвенето не вадете воденичките веднага от бульона - повърхността им ще загуби нежността си. По-добре е да изчакате бульонът да се охлади и едва тогава да извадите воденичките. От бульона може да приготвите вкусни супи и сосове.

Успех на всички в кулинарната област!

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати