Gotvach.bg»Съвети»Полезна ли е кората на тиквичките?

Полезна ли е кората на тиквичките?

Полезна ли е кората на тиквичките?

Тиквичките са едни от най-вкусните зеленчуци, които рядко пропускаме да похапнем. Подходящи са както за сготвяне на вкусна лятна манджа, но и просто изпържени са неповторими и трудно бихме могли да ги отхвърлим от менюто си.

Много специалисти препоръчват тиквичките да се консултират направо с кората, тъй като тя е изключително богата на витамини и минерали, като не можем да изключим голямото съдържание на калий, магнезий, калций, натрий, желязо.

За да се възползвате от тези много важни свойства на тиквичките, трябва да избирате тиквичка с гладка зелена кора. При жълта и набръчкана кора тиквичките са изгубили своите вещества, важни за нашия организъм.

Съхранението им е също много важно, за да са пресни по-дълго време. Съхранявайте ги на сухи, хладни и тъмни места. Хладилникът е идеален. Съхранението им може да се случи и във фризера, като тогава те трябва да са предварително нарязани и леко бланширани.

Можете да ги използвате за салати, манджи, тиквички бюрек и много други. И всичко става много вкусно.

За да приготвите тиквички бюрек просто ги нарежете, както пожелаете, например на шайби с ширина около 2 см., изпържете ги леко. Овалвайте ги в брашно - яйце - галета и отново ги изпържете. Много бързо и много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати