Колко време се варят кестени?

Колко време се варят кестени?

Кестените са вкусна храна, чийто аромат е един от символите на есента. Освен да се пекат, кестените могат и да се варят, а който вариант да изберете, трябва да знаете, че те се приготвят лесно, а резултатът е винаги вкусен. Според мнозина печените кестени са по-вкусни, но и варените кестени имат своите предимства.

Преди да ги сложите да се варят, трябва с остър нож да ги цепнете на върха. Бъдете внимателни и за да не се порежете, най-добре сложете кестена на хавлия, за да не се хлъзга. След това ги изсипете в тенджера и ги залейте със студена вода, която трябва да ги покрива поне 2-3 пръста отгоре. Варете 5-10 минути от момента на завирането. Не е необходимо да слагате сол или мазнина във водата за варенето.

Имайте предвид, че повечето варене няма да ги направи по-вкусни и меки, а даже напротив – преварените кестени се ронят и не са толкова вкусни. Препоръчваме да обелите кестените, още докато са топли, не чакайте да изстинат напълно. Вижте няколко неустоими рецепти за приготвяне на кестени: Вкусни Варени Кестени, Печени кестени и Крем от кестени.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати