Колко време издържа гроздето в хладилник?

Колко време издържа гроздето в хладилник?
Снимка: gotvach.bg

Срокът на годност на гроздето зависи от сорта. Видовете, принадлежащи към категорията на средното и късното зреене, се съхраняват по-дълго. Можете да различите такива сортове според еластичните плодове и плътните зърна.

В зависимост от периода на съхранение гроздето може да бъде:

- с дълъг срок на годност;

- със среден срок на годност;

- нетрайни сортове.

Възможно е да се открият такива свойства на гроздето, познаващи неговата степен. Преди да купите грозде, трябва да получите поне минимална информация за избора си, ако планирате да го съхранявате за по-дълго време.

Оптималната температура за съхранение на гроздето е от 0 до +7 градуса. При такива условия плодовете могат да останат свежи в продължение на няколко седмици до няколко месеца (в зависимост от вида и степента на зрялост).

В хладилника при температура от -1 до +2 градуса гроздето се съхранява в продължение на няколко седмици (при условие че преди това са отстранени развалените зрънца).

По време на съхранението гроздовете трябва да се проверяват редовно. При идентифициране на първите признаци на гниене на плодове те трябва да бъдат отстранени.

В хладилника гроздето трябва да се съхранява в отделението за плодове.

Извършвайки съхранението на гроздето, трябва внимателно да инспектираме чепките и да премахнем изгнилите, надробени или повредени плодове. В противен случай периодът на съхранение ще бъде намален няколко пъти и процесът на разпад ще се развие бързо.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати