Как се прави кокосово масло?

Как се прави кокосово масло?
Снимка: gotvach.bg

Всички козметолози единодушно заявяват, че използването на натурални масла има благотворен ефект върху кожата и косата. Всички натурални масла имат много свойства, благодарение на които лицето и косата ще засияят от красота и здраве. Всяко от естествените масла може да се закупи от магазина, в красива опаковка и със списък на всички полезни свойства на този продукт.

Но вие можете да си направите масло у дома, и то съвсем сами. Ще се опитаме да разберем как да си приготвим масло от кокосов орех у дома, без да отделяме много време и енергия. Просто се опитайте да разберете как и за какво може да се използва.

Приготвяне на домашно кокосово масло

Основното е да изберем узрели плодове и да следваме всички правила и съвети. За рецептата за добиване на масло е необходима вода.

Първо, трябва да пробиете кокосовите орехи и да извлечете млякото от тях. Течността да се използва за кулинарни цели или просто за пиене. Тя е достатъчно приятна на вкус и е много полезна.

След извличане на млякото орехът трябва да се раздели на части. Това е най-трудната точка при приготвянето на кокосово масло. За този етап ще ви трябва сила и инструмент. Например чук или брадвичка.

След това трябва да отделите корпуса от целулозата. Ако кокосовият орех е разделен на много малки парчета, тогава не е необходимо да ги почиствате. Черупката също съдържа и много полезни вещества.

Следващата стъпка е пасирането на плътта на плода. Затова можете да използвате блендер, комбайн. При отсъствието на тази техника можете да използвате ренде. Когато смилате в блендер, добавете малко вода. Това е необходимо, за да се избегне полепването на кокосовия орех към стените на контейнера.

Готовата маса трябва да се сложи в дълбок съд и да се залее с гореща вода. Водата трябва да покрива материала. Покритата с вода, кокосова маса трябва да се остави да се охлади поне два часа.

След като масата се охлади, контейнерът трябва да бъде поставен на студено. Например в хладилник поне за дванадесет часа.

След дванадесет часа контейнерът може да бъде изваден от хладилника. Горният замръзнал слой е кокосовото масло.

След като получихме масло от кокос вкъщи, е необходимо да се продължи с необходимата последователност. Трябва да съберете цялото добито количество масло в метален контейнер и да го превърнете в течност на водна баня.

Получената течност трябва да бъде филтрирана, като по този начин се премахнат останалите частички.

След всички тези манипулации кокосовата течност трябва да се излее в стъклен буркан и да се постави в хладилник.

Продуктът е готов!

Само не забравяйте, че срокът на годност на това масло е не повече от 14 дни. И трябва да се съхранява на студено!

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати