Защо ми загаря млякото?

Защо ми загаря млякото?

Прясното мляко е обичан от всички ни продукт и доста често се използва при готвене или приготвяне на сладкиши. Напоследък е доста лесно, защото по принцип няма нужда да варим купеното прясно мляко. Понякога обаче млякото трябва да се свари и често срещан проблем е загарянето му. Ето как да не загаряте прясното мляко.

Добре е да варите продукта в тенджера с двойно или дебело дъно, защото това е една от главните причини за загаряне на млякото - тенджерата. Най-малка е вероятността да загори, ако се вари в бакърена тенджера.

Друг трик е да изплакнете тенджерата със студена вода преди добавянето на млякото, а и да сложете съвсем малко от водата вътре. След това сложете тенджерата на вече загрят котлон.

Въпреки тези съвети на всеки се случва да загори млякото понякога, затова ако вече сте го изгорили, можете да направите следното, за да поправите вкуса му.

Преместете го в друг съд, за да премахнете дъха на изгоряло, като прибавите към него малко сол. След това добавете съда с млякото в по-голям съд, пълен със студена вода.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати